Η αναπηρία

Η αναπηρία για εμένα δεν ήταν ποτέ μειονέκτημα, εξ αρχής την προσέγγισα σαν ένα σχολείο.
Ότι κάτι θα μάθω.
Μέσα από τις καθημερινές αντιξοότητες ανακάλυψα ένα άλλο Γεράσιμο, αυτόν που θα αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά για όλους.

Η κοινωνική συν υπευθυνότητα

Με ρωτούν οι φίλοι μου γιατί διαθέτεις χρόνο εθελοντικά και κάνεις διαλέξεις στα σχολεία για την αναπηρία και για την οδική συμπεριφορά;
Γιατί ακράδαντα πιστεύω ότι την αλλαγή που επιθυμούμε για τον τόπο μας θα την φέρουμε εμείς οι ίδιοι, είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι θα την φέρει κάποιος άλλος για εμάς.
Για τον λόγο αυτό πιστεύω στην διαμόρφωση των πολιτών του αύριο μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και συναίσθησης της ευθύνης που έχουμε.

Η τοπική Αυτοδιοίκηση

Η τοπική διακυβέρνηση έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός τόπου.
Αναμοχλεύοντας την ιστορία μας θα παρατηρήσουμε ότι η σωστή εκμετάλλευση του θαλάσσιου μετώπου, η ορθή λειτουργία των προσφερομένων υπηρεσιών και η αγάπη για να θέλεις την πόλη σου μπροστά στις εξελίξεις έφτασε την Πάτρα και γενικότερα την Αχαΐα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
Το στοίχημα για τη νέα γενιά είναι να δημιουργήσει της προϋποθέσεις για την Πάτρα και την Αχαΐα της επόμενης πεντηκονταετίας.
Σε αυτό δεσμεύομαι ότι και την ψυχή μου θα δώσω.

Γιατί #mazi μπορούμε περισσότερα

«Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη» γι’ αυτό πεποίθηση μου είναι ότι χρειαζόμαστε συνέργειες, συνεργασίες.
Γιατί πρέπει να έχεις την δυνατότητα να συνθέσεις δυνάμεις για να δημιουργήσεις έξω από τα καθορισμένα πλαίσια.
Όταν είπα θα βάλουμε τα Άτομα με Αναπηρία στην θάλασσα αυτόνομα, κάποιοι μου είπαν αυτό δεν γίνεται.
Και όμως #mazi με το Πανεπιστήμιο της πόλης μας το καταφέραμε, και σήμερα το #Seatrac μοιράζει χιλιάδες χαμόγελα, όμορφη και ποιοτική διασκέδαση σε ΑμεΑ. Το ίδιο συνέβη και με το #SensecityApp όταν ζήτησα μια ολοκληρωμένη ηλεκτρονική υπηρεσία που θε επικοινωνεί ο Δημότης σε πραγματικό χρόνο με τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, κάποιοι μου απάντησαν, γίνονται αυτά;
Ναι και όμως όλα γίνονται, ακόμα και το αδύνατο γίνεται δυνατό, αρκεί να το προσπαθήσεις, αρκεί να το πιστέψεις.
Ετσί και πάλι #mazi  με το Πανεπιστήμιο της πόλη μας το καταφέραμε και αυτό.
Δεν πιστεύω στα πολλά λόγια, μόνο στα έργα, αρκεί να μπορείς να συνθέσεις τις υγείες δυνάμεις και να έχεις ανοικτό μυαλό στις προκλήσεις.

Γιατί αυτή η στιγμή είναι σημαντική για τον τόπο μας…