ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Γεννήθηκα στην Πάτρα στις 31 Δεκεμβρίου 1975 και είμαι το 3ο παιδί της οικογένειας του Αμπαρσούμ Φεσσιάν και της Λούλας Φεσσιάν.

Είμαι παντρεμένος με την Όλγα Σφαραγγούλια του Χρήστου και της Νικολίτσας από τα Καλάβρυτα.

Είμαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών του τμήματος Φιλοσοφικής, και έχω αποφοιτήσει από το 2ο Τεχνικό Λύκειο Πατρών, ως ηλεκτρολόγος, γνωρίζω Αγγλικά και χειρίζομαι Η/Υ.

Ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό.

• Γεράσιμος Φεσσιάν •
 • Από το 2002 είναι εργαζόμενος στον Δήμο Πατρέων και εισήλθε αξιοποιώντας το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, Νέες Θέσεις Εργασίας, το 2006 μονιμοποιήθηκε με το Π.Δ. Παυλόπουλου. Οργανικά ανήκει στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης του Πολίτη και είναι ένας από τους διαχειριστές της καινοτόμας ηλεκτρονικής εφαρμογής του Πανεπιστημίου της Πάτρας SenseCity. Έχει παρακολουθήσει πλήθος ημερίδων σεμιναρίων και συνεδρίων που αφορούν την εργασία του, το χώρο Υγείας και Πρόνοιας, την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία στον κοινωνικό ιστό. Η κοινωνική δράση του είναι έντονη με προμετωπίδα την καταπολέμηση της κοινωνικής ανισότητας απέναντι στους ανάπηρους πολίτες και την αδιάκοπη προσπάθεια του για πλήρη ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό. .

 • Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε 10ος στην σειρά Νομαρχιακός Σύμβουλος με 6.059 ψήφους. Τα πρώτα δυο χρόνια της θητείας του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ήταν τακτικό μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αντίληψης της Ν.Α. Αχαΐας. Αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, καθώς και της Επιτροπής του άρθρου 13 του Π.Δ.242/96 για εκποίηση, μίσθωση, αγορά ακινήτων της Ν.Α. Αχαΐας.

 • Από 7.1.2009 έως και 31.12.2010 με απόφαση του Νομάρχη Αχαΐας είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Νομαρχιακής επιτροπής Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Αντίληψης & Προνοιακής Μέριμνας ως Αντινομάρχης.

 • Αντιμετώπισε με επιτυχία την πρόκληση του Νέου Ιού της γρίπης Η1Ν1ν αφού ήταν Πολιτικός Προϊστάμενος των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας της Ν.Α. Αχαΐας αρμόδιες για τον σχεδιασμό της αντιμετώπισης του Ιού. Διοργάνωσε πληθώρα επιτυχημένων εκδηλώσεων με την συνεργασία κοινωνικών εταίρων.

 • Με την συνεργασία της «Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας» και της Διεύθυνσης Υγείας Ν.Α. Αχαΐας σχεδίασε και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου για καρκίνο του μαστού με την συμμετοχή σχεδόν 660 γυναικών από όλη την περιφέρεια του νομού Αχαΐας.

 • Με την συνεργασία του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» και της Διεύθυνσης Υγείας Ν.Α. Αχαΐας ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για οδοντιατρικά και παθολογικά αίτια και την συμμέτοχη σχεδόν 1200 παιδιών από όλο τον Νομό.

 • Ως Εμπνευστής και Εκκινητής της προσπάθειάς για την «Αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ στο υδάτινο περιβάλλον με την συνεργασία του «Πανεπιστημίου Πατρών» βοήθησε στην δημιουργία της καινοτόμας συσκευής SEATRAC και παρέδωσε πέντε προσβάσιμες παραλίες για άτομα με αναπηρίες γεφυρώνοντας ένα χάσμα και ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των Παραπληγικών Αχαΐας του οποίου είναι μέλος. Σήμερα αρκετές παραλίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας είναι πλήρως προσβάσιμες για τα Άτομα με Αναπηρία.

 • Με την Διεύθυνση Υγείας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικών Ν.Α. Αχαΐας ολοκλήρωσε την διαδικασία προμήθειας της κινητής μονάδας προληπτικής ιατρικής της Ν.Α. Αχαΐας και σχεδίασε το πρόγραμμα «Κοινωνική Αντίληψη»με άξονα την προάσπιση Δημόσιας Υγείας μέσω της πρόληψης, πραγματοποιώντας δωρεάν εξετάσεις σε όλο το Νομό Αχαΐας.

 • Με την συνεργασία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» τον Οκτώβριου του 2010 σχεδίασε την πραγματοποίηση δωρεάν προληπτικού ελέγχου με ψηλάφηση μαστού από εθελοντές Ιατρούς για πρώτη φορά στα χρονικά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 • Στις εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος  και εκλέχθηκε 3ος σε σταυρούς προτίμησης από τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, με σχεδόν 7.100 ψήφους.
  Στις 7 Ιανουαρίου 2013 αποχώρησε από την παράταξη της πλειοψηφίας και ανεξαρτητοποιήθηκε γιατί ζητούσε άλλο μίγμα πολιτικών από τον Περιφερειάρχη .
  Με αιχμή δόρατος την κινητικότητα και απόλυση των Δημοσίων Υπαλλήλων. (Δείτε το στιγμιότυπο)
  Ολοκλήρωσε την θητεία του ως τακτικό Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΠΔΕ.

 • Βοήθησε καταλυτικά στις προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την ολοκλήρωση του φακέλου ένταξης στο ΕΣΠΑ της «Νέας Μονάδας Σπαστικών Πάτρας», προϋπολογισμού σχεδόν 2,5 εκ. €, στην Παραλία Πατρών (πρώην Κατασκηνώσεις Μαραγκόπουλου).

 • Στις εκλογές του Μαΐου 2014 για την τοπική Αυτοδιοίκηση κατήλθε συνεργαζόμενος ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» και κατέλαβε την 3η θέση με 4.300 σταυρούς προτίμησης. Δεν κατάφερε να εκλεγεί αφού η παράταξη κατέλαβε τελικά την 3η θέση με δυο έδρες στην Π.Ε. Αχαΐας

 • Από τον Οκτώβριο του 2014 έως και σήμερα συνεργάζεται άμισθα με τον ιδιωτικό περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «ΙΟΝΙΑΝ» και έχει την πλήρη ευθύνη για την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εβδομαδιαίας εκπομπής «Σκέψου διαφορετικά».

 • Ανήκει ως μέλος σε αρκετά σωματεία της πόλης μας, ενώ το τελευταίο διάστημα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) και το Παράρτημα Αχαΐας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών «τρέχει» την Εθελοντική Κίνηση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ «ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ».

Γιατί αυτή η στιγμή είναι σημαντική για τον τόπο μας…